Voordat u een bestaande graszode gaat vernietigen is het belangrijk om de onkruidruk op het perceel te beoordelen. De graszode kan worden vernietigd met glyfosaat, de dosering is afhankelijk van het bestand onkruiden. Voor de beste werking moet de glyfosaat onder groeizame omstandigheden worden toegepast en moet het gras minimaal een handbreed hoogte hebben (10-15 cm). Neem voor advies contact op met onze grasexperts.
Bij het onderwerken van de oude zode, adviseren wij om het perceel te ploegen. Onkruidzaden (o.a. ruwbeemd) worden op deze wijze ondergeploegd. Op sommige zandgronden volstaat alleen frezen en zaaien, op kleigronden altijd ploegen en daarna zaaien. Naast ploegen kan eventueel een overtopfrees (zand, veen) worden gebruikt. Overtopfrees kan onder droge omstandigheden worden toegepast (bijvoorbeeld in de loop van de zomer). Vraag advies aan uw teeltbegeleider/ loonwerker.
De keuze voor het mengsel is erg belangrijk. Deze keuze hangt sterk af van uw teelt/voederdoel. Wij leveren onder andere mengsels van Barenbrug (Smakelijke Weide), DSV (Milkmore 15) en VanDinter Semo (High Sugar Grass), daarnaast hebben we veel verschillende klavers en kruiden in het assortiment. Onze grasland experts helpen u graag bij de mengselkeuze.
Lees hier meer over onze graslandmengsels.
Uitgangspositie voor het zaaien:
Zaai altijd onder mooie droge (weer)omstandigheden. Zaai gras in de periode van februari tot november en probeer een zaaidiepte aan te houden waar de grond vochtig is. Bij aanhoudend droogweer kan eventueel dieper worden gezaaid dan de voorgeschreven zaaidiepte van 1-2 cm. Onderstaand de zaaidieptes:
Wij adviseren u om uw gras niet korter dan 7cm in het 3 – 5 bladstadium te maaien. Op deze wijze houdt u de groeipunten van uw gras intact dit zorgt voor een snellere hergroei.
Wij leveren een breed assortiment aan graslandmengsels. Lees er hier meer over: